Blogg från klass 2

Nu går tiden fort till skolavslutningen och nästa vecka är alla lediga på måndagen.

På kvällen innan skolavslutningen ska vår klass ha en liten fest för hela familjen med lite uppträdande och melodikryss, de som vill får gärna ta med sig kvällsmaten eller lite fika.

Den här veckan har vi ingen matteläxa men vi ska läsa så mycket vi orkar.

Under maj månad har alla haft en läslogg där alla ska skriva ner sin läsning under månaden. Föräldrarna skriver en signatur och påminner oss att läsa.

Klotter

Några människor har klottrat på vår skola och skolgård. Det är väldigt fula saker som någon eller några har ritat. Vi tycker inte att det är bra när någon klottrar och förstör vår fina skola. Vi hoppas de slutar med detta.klotter

Storybird

I klassen har vi börjat skriva historier med hjälp av Storybird. I Storybird skapar barnen fantasifulla historier (ensam eller tillsammans med andra) utifrån ett antal bilder. Dessa historier blir ett slags virtuella böcker som sedan kan delas med familj, vänner eller hela världen om man vill det. Man kan också välja att inte dela dem med någon alls utan behålla böckerna för sig själv. I klassen har vi använt vår projektor för att visa varandra böckerna om man vill.

Skolavslutningsdagen

Fredagen den 10 juni är det skolavslutning på Hagalundskolan. Vi kommer att ha uppträdande vid vår nya utomhusscen. Då är föräldrar också välkomna. Vi ska få hamburgare till lunch som ska grillas ute om det inte blir dåligt väder. Då äter vi i matsalen.

I vår klass kommer vi ha en knytfest där vi får ta med oss något gott att äta.

Med vänlig hälsning klass 2