Klass 4 berättar om några av sina ämnen som de får undervisning i.

Klass 4 skriver om några av de ämnen som de arbetar med under sin skoldag. Eleverna har arbetat i grupper för att presentera de olika ämnena.

Träslöjden

Vi har arbetat med en hylla i en period. När man var färdig med hyllan så skulle man göra en ostbricka. Efter man gjort ostbrickan så fick, man välja en valfri sak man ville göra. Många gör en båt av trä.

Verktyg som vi använt är fogsvans och kontursåg, skruvmejsel, fil, sandpapper och hammare. En maskin som vissa har testat är svarv. Vi har precis börjat såga med figursåg. Många i klass 4 tycker att träslöjd är roligt.

Världsbokdagen

Vi firade världsbokdagen hela vecka 16. På torsdagen drog vi lott om vem som vann av de som röstat på bästa barnbok. En flicka i vår klass vann och en pojke från en annan klass. Scenen var inte klar så vi stod på en fyrkantig betonglåda med växter i.

Kompisboken

Vi i klassen håller på med gruppläsning och vi läser en bok som heter kompisboken.

Karaktärer

De som är huvudpersonerna är Klara, Anton, Kemal och Auriel.

Klara är en ganska blyg person, som håller sig lite utanför de andra och är snäll.

Anton är en ny kille i klassen. Han är en ganska modig kille, men han är ändå ganska osäker.

Auriel är poppis i klassen och alla vill vara med henne, hon är väldigt kaxig och kokett.

Kemal är den starkaste i klassen och han gör mycket ”olagliga” saker som att sticka från skolan och köpa godis.

Handling

Klara får en bok av sin mormor som hon skriver om sin klass och vad som händer. Det blir mycket bråk och olyckor när Kemal och Anton bråkar om att Anton inte får vara med i deras band, the Gang. Dem vill ha med Mario, en elev i klassen istället för Anton. Mario sjunger ”bättre” än Anton. Det blir bråk och Kemal slår Anton i ögat, så det måste sys. Alla reagerar och blir så chockade för det måste SYS!!!!

Musik

I musiken har vi fått en ny musiklärare. Han kommer med roliga uppgifter. Vi har spelat mer på instrument nu.

Vi har lärt oss att värma upp stämbanden innan vi ska sjunga.

Då sjunger vi lomi lomi lomi lomi lomi lomi lo.

Vi sjunger också bim bom bim bom birri birri bom birri bom birri birri bom bim bom.

Bandet

Vi i vår klass har ett band där alla är med och spelar något instrument. Det är roligt för att de flesta fick det instrument som de ville spela.

Saxofon

En elev i sexan kom och berättade om instrumentet saxofon för oss. Det var intressant.

Idrott

På vårterminen har vi haft olika roliga saker. Fångarna på fortet har varit en rolig lek för alla. Vi fick poäng för de olika grenarna och till slut fick ett vinnande lag. Vi har haft mycket kastövningar och lekar. En av lekarna tycke dem flesta om. Leken hette matthandboll. De som går på handboll blev ju så klart extra glada för att det var kastövningar som på handboll.

Matthandboll

Det fungerar så här. Man har några mattor en där framme och två i mitten och tre där bak. En elev är målvakt. Man får inte gå utanför mattorna. När någon hade gjort avslut, så fick man gå till nästa position. Det var väldigt roligt!

Brännboll

På brännbollen fick man öva kordination. Vi fick öva på att kasta och slå och ta i mot bollen. Det var roligt!

Basketregler

Man får inte springa med bollen mer än två steg om man inte stutsar den. Man får inte ha bollen mer än tre sekunder. Har man haft bollen i handen i mer än tre sekunder, då får någon från motståndarlaget ta bollen från den som har haft den i tre sekunder.

Pyramid

På gympan vecka16 skulle vi ha allemansrätten i drama men vi i årkurs 4 hade redan haft drama med allemansrätten i klassrummet. När vår idrottslärare fick reda på att vi redan haft drama ändrade hon sig, så vi fick göra Akrosport istället. Akrosport innebär att man gör olika konster med sig själv och andra. Hela klass 4 gjorde en stor pyramid tillsammans det tog lite tid och det var lite svårt. Till slut klarade vi det. Utmaningarna vi skulle göra var på olika lappar. Dem var väldigt svåra tyckte klass 4.

Utegympan

Utegympan började vi på en måndag vecka 17. Vädret var regnigt och lite soligt. På uteidrotten gjorde vi kastövningar som uppvärmning och brännboll som själva idrotten. Vi gjorde brännboll för att det har varit ett stort önskemål.

Hälsa

Under terminen har vi också haft undervisning om vår hälsa, sömn och kost.

Vi har haft olika lekar om hälsa, sömn, kost och motion. Vi fick veta hur mycket vi behöver sova. Det visar sig att vi behöver sova minst 8 timmar om natten för att vara pigga och glada och orka med hela dagen.

Vi fick veta hur mycket vi behövde träna per vecka. Vi behöver träna eller röra oss minst 30 minuter per dag för att hålla igång konditionen.

Vi fick veta hur mycket vi skulle äta för att inte bli överviktiga eller väga för lite. Vi gjorde någon lek också som gick ut på att tänka och springa.

Isvett

På gympan har vi också tränat isvett. Vi fick veta vad man gör om man ser någon som ramlat ner i det kalla vattnet. Vad man behöver ha med sig ut på isen.

Gympan är ett av de bästa ämnen i skolan. Man får röra på sig vara ute och lära sig olika saker.

Klass 4