Notering

Klass 3 – verkstäder

Hej!

Följande gör vi på våra verkstäder just nu:

Hos Madeleine: Vi jobbar med regnbågen och vilka färger den har. Vi har också jobbat med solen. Vi har skapat en egen regnbåge och allt som behövs för att det ska bli en regnbåge; sol, moln och regn.

Hos Petra: Vi jobbar med luften syre och elektricitet. Vi tittade på Triggy testar, och sedan gjorde vi kopplingar. På torsdagen så jobbade vi med luft igen och med ballonger. Vi började med att knyta ett snöre på två väggar, sen så tog vi ett sugrör och tejpade på sugröret med dubbelhäftande tejp. efter det blåste vi upp en ballong utan att knyta sen var det race.

Hos Lotta jobbade vi med dinosaurier och hajar. Fösta passet jobbade vi med hajar. Man fick välja mellan väldigt många hajar. Man jobbade med så många man kunde och hann. Andra passet fick vi jobba med dinosaurier först fick vi veta lite om dem sen fick vi läsa fakta böcker själva. När vi läst boken fick vi skriva en liten text om det vi läst om vi fick också rita en bild. Tredje passet fortsatte vi att jobba med dinosaurier. Vi fick göra samma sak.

Hos Stefan jobbade vi med stjärntecken. Vi fick reda på vårt eget stjärntecken. Vi fick veta vad Stefan var för stjärntecken hon var skorpinon. Samtidigt vi jobbade lyssnade vi på en saga om den gammal tiden. Sen fick vi ett papper där vi tog kritor och så tog vi våra förnamns och eftermans första bokstav och klippte ut sen tejpa vi fast det på pappret vi fått. Sen målade vi lite huller om buller där bokstäverna satt. Sen när man tog bort tejpen och sina bokstäver var bokstäverna på det andra pappret. Sista lektionen fick vi jobba färdigt med det vi gjort(:

IMG_1499

Hos Olof har vi på verkstaden haft Astrid Lindgren som tema. Inför varje grupp berättade Olof först om Astrid Lindgren som person och om hennes böcker. Därefter läste vi och såg några avsnitt ur filmerna Emil i Lönneberga, Bröderna Lejonhjärta och Ronja Rövardotter. Tanken var att eleverna skulle få ett smakprov ur Astrid Lindgrens sagovärld men också för att få en ökad förståelse för eleverna upplevde böckerna och filmerna idag.

Detta var från klass 3!