Sommarboken

Dalby bibliotek anordnar som vanligt läsutmaningen Sommarboken för barn mellan 6 och 16 år, den 19 juni – 31 augusti. Barnet ska läsa minst 6 böcker (på sin läsnivå) och kunna redovisa det för en bibliotekarie på biblioteket. Som pris får man en ny bok. Det blir också ett sommarbokskalas mot slutet av sommaren där det brukar bland annat bjudas på fika och utlottningar av fler priser.

Sommarboken är även en tävling mellan skolorna i Dalby och Torna Hällestad, där vi tävlar om en guldpokal som vandrar runt mellan skolorna. Just nu är den på Nyvångskolan. Vi vi vill ju att så många elever som möjligt ska vara med i denna läsutmaning så att vi får tillbaka pokalen!

Böcker till utmaningen går bra att låna på Dalby bibliotek, som har öppet hela sommaren, eller på skolbiblioteket, där du kan få låna hem några böcker över sommaren. Det går också bra att läsa böcker som man har köpt själv. Talböcker är givetvis okej att läsa för dem som behöver det.

Hämta ditt sommarbokshäfte på biblioteket och anmäl dig.
eller skriv ut sommarbokshäftet från hemsidan och fyll i under sommaren. När du läst klart går du till biblioteket och anmäler dig.
eller skriv ett boktips om boken i bibliotekets katalog på webben. För att kunna skriva ett boktips i katalogen måste du vara inloggad. När du har läst och skrivit om 6 lästa böcker kan du hämta ut din gåvobok. Om du redovisar alla 6 böcker på webben måste du komma till biblioteket och tala om att du är färdig och när de har tittat på dina boktips får du din gåvobok.

Sommarbokens hemsida – Klicka här

GLAD SOMMAR!