Skrivartävling och Bokjuryn

Biblioteksrådet har dragit igång en skrivartävling på skolan! Skriv en novell, en dikt eller gör en tecknad serie. Början av berättelsen kommer från en bok, och det är den biten du ska utgå ifrån och hitta på din egen historia. Det finns en början för F-3 och en annan för 4-6. Du ska också hitta på en titel. Skriv max 2 sidor och lämna in senast den 28/5 till biblioteket. Det är Biblioteksrådet och Sofie som kommer bedöma texterna. Ära och pris till de som vinner!

Du kan hämta inledningarna till berättelserna i biblioteket eller här nedan! (kopiera och klistra in i ett eget dokument, fortsätt sedan med din novell/dikt/tecknade serie).

F-3:

Ljuset kom från en dörr längst bort i en lång korridor. Ika och Ibsen snubblade fram i mörkret. Stötte mot kartonger, plankor och skramlande burkar. Ibsens hjärta bankade hårdare och hårdare ju närmare de kom.

Åk 4-6:

Juno stod på kanten av klippan. Nedanför henne var det över 50 meter ner till marken. Framför henne bredde sig åkrar ut med små gårdar här och var. I horisonten kunde hon ana en skog. Hon drog in den friska morgonluften, tog satts och slängde sig ner för stupet.

Lycka till!! /Biblioteksrådet

 

Tävlingen Bokjuryn är nu avgjord! Sedan i januari har man kunnat rösta på de barn- och ungdomsböckerböcker som kom ut 2014, i olika kategorier. Hela 49 elever har i år röstat på Hagalundskolan. Resultatet med tio-i-topp-lista för varje kategori kan du se här. Eller titta på inspelningen av prisutdelningen som var på Linköpings stadsbibliotek här. Läs mer om prisutdelningen och vinnarna här. Läs om författaren till vinnarboken Brandkårsmysteriet i kategorin Kapitelböcker 6-9 år här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.